Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Conferința Internațională de lansare a proiectului COMPASS “Moldova towards European University Lifelong Learning Model”

Locația: Academia de Studii Economice din Moldova, bloc F, 201

Data și ora: 20 - 21 Martie 2019, 8:30 – 17:00

Workshop-ul internațional privind dezvoltarea universităților pe tot parcursul vieții (ULLL) în Moldova va strânge până la 100 de participanți, inclusiv cca. 30 de reprezentanți la nivel înalt ai instituțiilor de învățământ din Republica Moldova, Consiliul Rectorilor, Ministerul Educației, autoritățile publice și experții UE, precum și un număr maxim de părți interesate din Moldova din afara parteneriatului pentru a maximiza impactul asupra sistemului.

Evenimentul întrunește experți în domeniul învățământului continuu din Belgia, Franța, Austria, Finlanda, Spania, Italia, Estonia, Turcia, Moldova.

Vezi programul evenimentului:

Formular de înregistrare

Organizatori workshop:

Olesea SÎRBU, Prorector pentru relații internaționale și proiecte europene, ASEM, coordinator proiect COMPASS;
Carme ROYO, European University Continuing Education Network (EUCEN), Belgium, co-coordonator COMPASS;
Aurelia BRAGUTA, director Școala de formare continua, ASEM,

Speakeri EU:
 • Abdeslam  Mamoune, University of Brest, France
 • Jonas Meyer, University of Graz, Austria
 • Timo Halttunen, University of Turku, Finland
 • Stephanie Nestawal, Donau University of Krems, Austria
 • Anna SABADELL, University of Barcelona, Spain
 • Stefano Poli, Genova University, Italy
 • Ulle KESLI, University of Tartu, Estonia
 • Tamer Atabarut, Bogazici University, Turkey
Speakeri RM:
 • Cristina Denita, Ministerul Educatiei, Cercetării și Științei;
 • Maria Vasiliev, UTM;
 • Tatiana Tintiuc, IFC.


Atelierul va analiza stadiul de dezvoltare al LLL în Moldova, validarea învățării anterioare (VPL), inclusiv formală și informală; aplicarea instrumentelor și procedurilor ECTS existente pentru LLL; formarea continuă a personalului academic. Se va acorda o atenție suplimentară încurajării unui dialog politic de producție și formularea de recomandări pentru elaborarea Strategiei.

Proiectul COMPASS se adresează procesului de integrare a modelului universitar de învățare continuă (ULLL) incluziv și receptiv ca fiind cel care necesită reacții imediate la nivel național și instituțional și acțiune comună în Moldova. Acordarea posibilității ca organismele naționale de învățământ superior și instituțiile de învățământ superior să administreze strategic învățarea LLL integrată a învățământului superior sunt considerate obiectivul general al proiectului și principala susținere a rolului responsabil și complementar al Republicii Moldova în cadrul EHEA.

Grupurile țintă: reprezentanți ai ministerelor învățământului superior; Promotori Bologna la nivel național; managerii de rang înalt ai universităților, directorii ULLL, personalul operațional ULLL.