Institutul de Cercetări Economice şi Studii Europene (ICESE) al ASEM, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Cercetare şi Dezvoltare (ANCD), Vă invită pe data de 21 iunie 2018, de la ora 9:30 până la 10:30, în sala 104, blocul B, ASEM (adresa: str. Bănulescu Bodoni 59, Chişinău), la Seminarul Ştiinţific - Prezentare generală a domeniului Europa într-o lume în schimbare: societăți favorabile incluziunii, inovatoare și reflexive.

Obiectivul specific al domeniului este de a stimula înţelegerea şi cunoaşterea spaţiului European, furnizarea soluţiilor în contextul transformărilor şi a creşterii interdependenţei globale.

Programul de lucru îşi propune să abordeze preocupările cetăţenilor europeni privind migraţia, Industria 4.0, precum şi noi politici la nivel naţional, european şi global, care au un impact considerabil asupra viitorului european.

Prin urmare, amintim, că Orizont 2020 este cel mai amplu program de cercetare și inovare derulat vreodată de UE. Acesta va duce la mai multe inovații capitale, descoperiri și premiere mondiale, aducând ideile mărețe din laboratoare pe piață. Este disponibilă o finanțare de 80 de miliarde EUR pe durata a 7 ani (2014-2020) – pe lângă investițiile private și investițiile publice naționale pe care această finanțare le va atrage. Orizont 2020 beneficiază de susținerea politică a liderilor europeni și a deputaților în Parlamentul European, care au convenit că investițiile în cercetare și inovare sunt esențiale pentru viitorul Europei, plasându-le în centrul Strategiei Europa 2020 pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii.

Seminarul va fi ţinut de domnul Igor CHIOSA, Punct Naţional de Contact – H2020.

Participarea la eveniment este gratuită şi este posibilă doar în baza înregistrării prealabile accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/1byuM681F6QuNO5SleuNHoaIMJ6XSUtfLnPhAQARbUGc/edit

Termen limită pentru înregistrare este data de 20 iunie 2018, ora 12:00.

Pentru orice precizări suplimentare, puteţi să ne contactaţi la tel. 022 402 872 sau la 069274228, sau să ne scrieţi la următoarea adresă Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.