Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Bursa Guvernului

Cristina Tabuică, studentă în anul III la Facultatea Finanțe și Tatiana Costin, anul III, Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, ASEM,  au obținut câte o bursă în valoare de 1210 de lei, sumă pe care o vor primi lunar în anul de studii 2018-2019, în cadrul concursului „Bursa Guvernului”.

Bursa Guvernului Republicii Moldova reprezintă o indemnizație lunară acordată studenților ciclului I și II, care își realizează studiile prin învățământ la zi, în scopul stimulării activității și sprijinului social.

În concursul pentru Bursa Guvernului s-au înscris studenții ciclului I și II, care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9,0 în domeniile de studiu real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie) și nu mai mică de 9,5 în domeniile de studiu umanitar și care participă activ la cercetări științifice, conferințe, concursuri etc.

Bursa Republicii

Ecaterina Popșoi, anul IV, Facultatea EGD a obținut o bursă în valoare de 1455 de lei, sumă pe care o va primi lunar în anul de studii 2018-2019, în cadrul concursului „Bursa Republicii”.

Pentru Bursa Republicii au concurat studenți de la Ciclul I și Ciclul II, studii integrate, învățământ medical şi farmaceutic de la instituţiile de învățământ superior din țară.

Bursa Gaudeamus

Irina Bacal, anul IV, specialitatea Turism și Livia Mariaș, anul IV, specialitatea Contabilitate, de la Colegiul Național de Comerț al ASEM au câștigat o bursă în valoare de 880 de lei, sumă pe care o vor primi lunar în anul de studii 2018-2019, în cadrul concursului „Bursa Gaudeamus”.

Bursele sunt oferite în scopul susţinerii performanţelor academice ale tinerilor și creşterii atractivităţii învăţământului superior şi profesional tehnic din ţară.

Notă:  77 de studenți din instituțiile de învățământ superior și elevi din învățământul profesional tehnic vor primi Burse de merit, pentru anul de studii 2018-2019.

Astfel, 12 studenți din instituțiile de învățământ superior vor primi Bursa Republicii în valoare de 1455 de lei, iar 30 de studenți vor beneficia de Bursa Guvernului în sumă de 1210 de lei. Totodată, 20 de Burse Gaudeamus, în mărime de 880 de lei fiecare, vor fi acordate elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic.

Listele candidaţilor la bursele de merit au fost aprobate în cadrul senatelor instituţiilor de învăţământ superior şi consiliilor profesorale ale instituţiilor de învăţământ profesional tehnic post-secundar, câștigătorii fiind selectaţi în baza unor criterii precum: media notelor, activităţile educaţionale, culturale, sportive, Curriculum Vitae, publicaţiile şi scrisorile de recomandare.