Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Cât de creativi pot fi studenții de la ASEM?

Pinguini din morcov și măsline, casa bunicii din vafe dulci, brăduți din legume și brânză, căciulițe din căpșuni, omuleți în jurul rugului din carne de prepeliță, rață la cuptor cu portocale, bucate din carne, mămăliguță cu sarmale, sunt doar câteva din bucatele preparate de cei 41 de studenți din anul III și IV, de la programul de studii TAP (Managementul și Tehnologia Alimentației Publice), BAA. Târgul a avut loc în cadrul Centrului de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică al ASEM.

Au lucrat până la 3 dimineața, dar a meritat tot efortul. Îndrumați de profesori, aceștia au organizat un târg inedit de bucate pentru masa de Crăciun și Revelion. Totodată, au fost prezentate și idei originale cum să decorezi masa de sărbătoare. Astfel, invitații au avut posibilitatea să se delecteze cu ornamente confecționate manual în patru culori: alb, roșu, auriu și verde. Pentru acest târg, studenții au lucrat două zile.

”Am încercat să venim cu idei privind aranjarea mesei prin aperitive și deserturi de Crăciun. Felicitări tuturor participanților. Ne dorim ca acest târg să devină o tradiție în anii viitori. Vă doresc inspirație, pentru că arta culinară, așa cum se spune, este arta cu cei mai mulți amatori”, a declarat Olga Tabunscic, lector superior universitar.

”Este cu adevărat o artă ce faceți aici. Pe piața muncii apar profesii noi, unele dispar, vreau să vă încredințez că, meseria voastră nu va dispărea niciodată, pentru că oamenii întotdeauna se vor alimenta. Vă aduc mari felicitări. Mă bucur să văd bucate tradiționale, mi-au trezit mari emoții, pentru că așa făcea și mama mea acasă. Apreciez creativitatea înaltă a celor care își fac studiile la TAP”, a menționat rectorul ASEM, Grigore Belostecinic.

Toți participanții evenimentului au primit un mic cadou confecționat de studenții specialității.