Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea a ținut o lecție publică studenților ASEM. Întâlnirea a avut loc pe 27 septembrie, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei ASEM.

Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, absolvent al ASEM, le-a vorbit studenților despre anii săi de studenție, reformele din sistemul bancar din RM, dar și care sunt criteriile net superioare de care trebuie să țină cont un tânăr specialist la angajare, inclusiv la Banca Națională.

La întâlnire au participat rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, decani de facultate și profesorii ASEM.

Totodată, Guvernatorul le-a recomandat studenților să investească în cunoștințe și să fie mereu deschiși de a explora și alte domenii, altele decât cele studiate la facultate.

Cu referire la studenția de la Academia de Studii Economice, Guvernatorul a numit-o cea mai rodnică perioadă: ”Perioada anilor de studenție la ASEM, m-a marcat mai mult decât alte perioade din viața mea. Prin metode cu miros de feromon sovietic, anii ‘90, profesorii de la Academie au știut cum să trezească în noi curiozitatea și pasiunea pentru economie. Absolvenții ASEM sunt foarte cotați pe piața muncii, 70 % din angajații BNM sunt absolvenți ASEM, de aceea studiile aici sunt foarte importante pentru noi și suntem, oricând, deschiși spre o colaborare reciproc avantajoasă”, a menționat Sergiu Cioclea.

În opinia Guvernatorului, dorința de lucru, asumarea responsabilităților, perseverența și comunicarea sunt criteriile de bază, pentru un aviz pozitiv la angajare, inclusiv și la BNM.

Totodată, Guvernatorul a menționat că la moment, în sistemul bancar, un bun matematician, fizician, poate fi și un bun bancher, sau economist. ”Este important să vă dezvoltați mereu și să fiți deschiși și spre alte domenii. ASEM-ul vă oferă multe oportunități, dar curiozitatea intelectuală și capacitatea de a absoarbe rapid informația, din timpul studenției, vor garanta succesul”, a subliniat Guvernatorul BNM.

Întrevederea a continuat cu o sesiune de întrebări-răspunsuri. Studenții au fost curioși să afle despre reformele din sistemul bancar, cum pot deveni angajații BNM, dar și despre decizia lui Sergiu Cioclea de a deveni Guvernatorul Băncii Naționale.

În final, Sergiu Cioclea și Grigore Belostecinic au făcut schimb de monede comemorative și jubiliare.