Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Sudenții Facultății Tehnologii Informaționale și Statistică Economică a ASEM, precum și persoane interesate de domeniul IT, au avut o întâlnire, pe 20 noiembrie, cu reprezentanți din cadul companiei internaționale Crystal System, companie de consultanţă tehnică SAP, pentru care termenii de "Big Data", "Cloud Platform", "HANA in memory database", "Mobile Technologies", "Busines Inteligence", "ERP" fac parte din limbajul uzual.

Evenimentul a fost deschis de către decanul Facultății Tehnologii Informaționale și Statistică Economică a ASEM, Aureliu Zgureanu, care a menționat: ”Ne bucură faptul că, astfel de evenimente se organizează, tot mai des, în cadrul universității noastre. În acest sens, compania Crystal System este unul din cei mai apropiați parteneri. ASEM a promovat întotdeauna astfel de întâlniri și parteneriate, care au o importanță majoră pentru toți: studenți, companie, universitate.

În discursul său, administratorul Crystal System Group, Ion Costaș a prezentat compania și a relatat celor prezenți despre perspectivele de dezvoltare ale companiei, la nivelul Republicii Moldova.

Prezent la eveniment, Costin Avram, General Manager Crystal System Group, a vorbit, cu lux de amănunte, despre domeniile actuale de activitate ale companiei la nivel global și care sunt obiectivele stategice pe care Crystal System dorește să le atingă.

Cu sloganul ”O carieră de succes”, Alexandru Andruh, Team Leader Crystal System Moldova, din proprie experiență, a convins tinerii că totul este posibil și drumul de la facultate la o carieră de succes în domeniul IT este deschis și în cadrul companiei Crystal System.

În aceeași ordine de idei a urmat discursul lui Stanislav Rudeanu, acum câțiva ani student al Facultății Tehnologii Informaționale și Statistică Economică a ASEM, la moment - Regional Manager Crystal System Moldova.

Stanislav Rudeanu a ținut să informeze auditoriul că, în cadrul facultății TISE a ASEM, compania Crystal System organizează un nou curs gratuit de programare SAP ABAP, cu începere pe 23 noiembrie curent și va culmina cu un concurs cu premii și oferte de angajare. În cadrul cursului, participanții vor face cunoștință cu limbajul de programare ABAP, cele mai noi paradigme informatice: in-memory database, in-cloud programming dar și cele mai noi tehnologii de programare UI. Cursul va fi ținut de către traineri certificați de la Crystal System, cu o vastă experiență internațională în domeniu. Rezultatele bune la testul final și dorința de a începe cariera profesională alături de Crystal System vor garanta o ofertă de angajare în cadrul companiei.

La final, publicul a manifestat interes deosebit față de eveniment, fiind  adresate o serie de întrebări, urmate de răspunsuri detaliate.

ASEM încurajează astfel de evenimente și este mereu deschisă spre bune practici și colaborare reciproc avantajoasă cu toate companiile din sectorul economic real.