Academia de Studii Economice a Moldovei
Facultatea Contabilitate

Orice entitate, în orice fază a dezvoltării sale, de la apariție si până la închiderea sa, este asistată de către un contabil, responsabil de calitatea situațiilor financiare. Contabilitatea este baza succesului unei afaceri și cartea de vizită a entității.

„Contabilitatea este judecătorul nepărtinitor al trecutului,
ghidul necesar al prezentului și
consilierul nepărtinitor al viitorului, in fiecare întreprindere”.
J.Fr. Schar,

Facultatea Contabilitate pregătește specialiști la învățământul cu frecvență la zi și frecvență redusă la următorul domeniu de formare profesională:

Domeniul de formare profesionalăSpecialitateaTitlul obținutDurata studiilor:
învățământ cu
frecvență la zi
învățământ cu
frecvență redusă
361. Contabilitate Licențiat în economie 3 ani 4 ani

accaProgramul de studii la specialitatea Contabilitate este acreditat internațional de organismul profesional global ACCA. Aceasta înseamnă că absolvenții facultății Contabilitate vor beneficia de 6 scutiri la susținerea celor 9 examene pentru o diplomă ACCA.

În cadrul specialității Contabilitate se pregătesc specialiști competenţi și capabili să realizeze activităţi contabile, control de gestiune, audit intern, analiza activităţii economico-financiare.
Absolvenţii specialității Contabilitate pot activa în cadrul entităţilor publice, de stat și/sau private în calitate de contabil, contabil-șef adjunct, șef de secţie sau departament, stagiar în activitatea de audit, cenzor, etc.