Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Activitate: care are ca direcții principale de activitate înregistrarea și examinarea propunerilor de raționalizare a cercetătorilor, doctorilor, doctorilor habilitați și a altor categorii de cetățeni interesați și eliberarea certificatelor de inovator.

Actualitate: Inovația este ziua de astăzi și de mîine. Dacă privim în viitor suntem nevoiți să promovăm idei noi, să ne conformăm cerințelor de piață și să contribuim la îmbunătățirea aspectelor socio-economice.În acest context orice ideie care poate fi bazată pe rațiune, aparține uneia sau mai multe persoane poate fi înregistrată drept inovație în conformitate cu legislația în vigoare și este rezervată cu drept de autor pentru ulterioară implementare și brevetare.

Motivare: Înregistrarea și obținerea certificatului de inovator permite ca fiecare autor să-și rezerveze timpul necesar pentru aplicarea și realizarea ideilor sau transmiterea, delegarea acestui drept cu obținerea unor interese.

Utilitate: Înregistrăm propuneri de raţionalizare drept: soluţii tehnice care preved modificarea construcţiei unui articol, a unei metode de folosire a utilajului şi aparatajului, a unor tehnologii şi procedee de producţie sau a componenţei materialului (substanţei), care este nouă şi utilă pentru întreprinderea căreia i-a fost înaintată; soluţii organizatorice, noi pentru întreprindere, avînd ca efect economisirea materiei prime, a resurselor energetice şi financiare, a forţei de muncă, precum şi a altor resurse, sau ameliorarea condiţiilor de muncă şi a stării ecologice, sporirea securităţii muncii; elaborări ce ţin de ridicarea randamentului ştiinţific şi educaţional, soluţii ce conţin un algoritm, un program pentru calculator sau o bază de date, neexploatate încă de către întreprinderea respectivă, care, aplicîndu-se la rezolvarea unei sarcini concrete, au ca efect intelectualizarea muncii umane şi ridicarea productivităţii utilajului asistat de calculator, etc.

Informații: Pentru detalii în privința procedurii de înregistrare vă rugăm să prezentați cererea completată la CITT în Bir. 702 Director Șargu Lilia

Contacte: Bănulescu-Bodoni, 59, blocul B, etajul 7, biroul 702; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.