SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:73

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:44

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:81

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...
Stimate colege, stimaţi colegi,

Agenţia UN Women în partenerait cu ASEM, în cadrul proiectului pentru promovarea policitilor şi bugetelor sensibile la dimensiunea de gen, organizează o serie de evenimente care au drept scop să ofere platforma de discuţii şi dezbateri privind introducerea bugetării sensibile la dimensiunea de gen (BSG) în Republica Moldova, inclusiv introducerea temelor privind egalitatea de gen şi BSG în curricula universitară şi promovarea cercetărilor ştiinţifice în aceste domenii, care în final ar crea un cerc ma larg de specialişti şi experţi în domeniile date.

Prima masa rotundă organizată de ASEM va avea loc pe 23 decembrie 2015, cu incepere la 1030, în blocul F, sala 504. Agenda evenimentului se anexează.
La aceasta sunt invitate cadrele didactice din cadrul instituţiilor universitare, în special ale facultăţilor de economie şi finante, şcolilor masterale şi doctorale.

Pentru mai multe detalii privind evenimentul, dar şi confirmarea participării la acesta, va rugăm să contactaţi pe dl Andrei Petroia, conferenţiar universitar, doctor în economie - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Dear colleagues,

Hereby this from behalf of ASEM and GRB project, we have the pleasure to invite you to the first in the series of round tables to be organized by UN Women and ASEM in order to promote GEWE and GRB mainstreaming into the academic curriculum and academic research in these fields. The event will take place on 23 December 2015, 10.30, at ASEM, building F, room 504. The agenda of the event is attached.

The round table has as target audience academic professors and students from ASEM. Professors from State University of Moldova, ULIM and other universities are also invited.

Please let us know if you are interested in participating at the event. For any information regarding given event and for your registration, please refer to Dr.Andrei Petroia at Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.