SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:73

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:44

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:81

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Riga Graduate School, în colaborare cu Ministerul leton al Afacerilor Externe și alți parteneri, oferă un program avansat care vizează funcționarii publici din țările Politicii Europene de Vecinătate (PEV), Asia Centrală, și Balcanii de Vest, care va fi deschis, de asemenea, pentru reprezentanți ai societății civile și mediului academic.

Obiectivul programului este de a oferi formare, în ceea ce privește relațiile dintre, pe de o parte a comunității internaționale și a Uniunii Europene, iar pe de altă parte, țările Politicii Europene de Vecinătate, Asia Centrală și Balcanii de Vest. Este, de asemenea intenția de a oferi un transfer de cunoștințe care se bazează pe experiența Letoniei și a altor donatori în relațiile lor internaționale.

Țările eligibile sunt Albania, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kîrgîzstan, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Cererile trebuie depuse on-line, iar termenul limită pentru depunerea este 25 ianuarie 2016.

Dosarul trebuie să conțină:
  • scrisoare de motivare
  • descrierea funcției de la locul de muncă prezent
  • Curriculum vitae, care ar trebui să includă cel puțin 2-3 ani de experiență profesională
  • Copii ale diplomelor universitare
  • Scrisoare de recomandare, de preferință de la actualul angajator
  • Confirmarea capacității de a studia în limba engleză

Mai multe detalii găsiți pe http://www.rgsl.edu.lv/en/study-at-rgsl/advanced-programme/overview/
sau la Serviciul Relații Externe, ASEM, tel.  0 22 402 743; Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.