SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:73

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:44

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:81

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...
Informaţie pentru potenţialii studenţi-doctoranzi ai Şcolii doctorale ASEM
şi Școlii Doctorale în Drept, Ştiinţe Politice şi Administrative

ASEM, ca instituţie organizatoare de studii superioare de doctorat, ciclul III, anunţă demararea procesului de înaintare a propunerilor de proiecte de cercetare (teme de doctorat) pentru repartizarea granturilor doctorale de la bugetul de stat pentru anul 2016-2017.

Grantul doctoral este suma de bani acordată drept finanţare nerambursabilă din bugetul de stat, pe un termen de 3-4 ani, pentru urmarea studiilor superioare de doctorat şi susţinerea tezei de doctorat. În cadrul competiţiei naţionale de proiecte de cercetare, vor primi finanţare propunerile care vor aborda cele mai stringente probleme ale dezvoltării la nivel micro-, macro- şi mondoeconomic şi în domeniul dreptului, ştiinţelor politice şi administrative.

Persoanele interesate şi eligibile în urmarea studiilor doctorale se pot adresa potenţialilor conducători de doctorat în mod direct sau prin intermediul Şcolii doctorale ASEM şi Școlii Doctorale în Drept, Ştiinţe Politice şi Administrative.

Administraţia Şcolii doctorale ASEM:
Date de contact: 022-402-778, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
022-402-992, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Administraţia Școlii Doctorale în Drept, Ştiinţe Politice şi Administrative:
Date de contact: 022-402-881, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
022-402-881, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.