SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:73

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:44

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:81

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Cu ocazia aniversării de 25 de ani de excelenţă academică ai Academiei de Studii Economice a Moldovei “Universitate angajată în viitor”, Catedra ,,Contabilitate şi Analiză Economică” organizează evenimentul ,,Relevanța contabilității în dezvoltarea cu succes a unei afaceri”.

Scopul evenimentului constă în promovarea educației contabile universitare pentru schimbare în/și prin învăţământul superior, precum și împărtășirea experiențelor pozitive din mediul profesional.

La această manifestare sunt invitaţi foștii absolvenți ai ASEM, actualmente specialiști în diverse domenii, care vor relata despre competențele și abilitățile studenților, cerințele angajatorilor și interesul viitorilor absolvenți de a se integra în mediul profesional și a atinge nivelul dorit de performanțe.

Evenimentul se va desfăşura, în data de 13 aprilie 2016, ora 12:30, la ASEM, bl. F, et. 2, bir. 203.

Vă așteptăm cu drag!

Responsabili de organizare: 
Svetlana MIHAILA, dr., conf. univ., Catedra ,,Contabilitate şi Analiză Economică”
Galina BĂDICU, dr
., conf. univ., Catedra ,,Contabilitate şi Analiză Economică”