SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:73

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:44

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:81

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...
Stimate doamne, stimati domni,

Oficiul National Erasmus+ (NEO) in Moldova va invita Miercuri, 26 octombrie 2016, incepand cu ora 12.00, la “Information Day Erasmus+” – sesiunea de informare cu privire la lansarea Apelului de propuneri pentru Proiecte 2017. Evenimentul este dedicat institutiilor de invatamant superior din Republica Moldova, interesate de oportunitatile oferite de Programul Uniunii Europene pentru Educatie, Formare, Tineret si Sport 2014-2020.

La eveniment vor participa reprezentanti ai Agentiei Executive pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA, Bruxelles), ai Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, ai Ministerului Educatiei al Republicii Moldova, dar si ai universităţilor din Moldova, care vor prezenta propria experienta.

Reprezentanții universitatilor din Moldova vor avea posibilitatea sa afle despre tipurile de proiecte Erasmus+ de care pot beneficia instituțiile: Acțiunea cheie 1 – Mobilitate de Credite, Acțiunea cheie 2 – Consolidarea Capacităților în învățământul superior (foste proiecte Tempus) si Actiunea specifica Jean Monnet.

Seminarul informativ va avea loc la Academia de Studii Economice din Moldova, Aula Bloc A (et. 1).

Persoanele interesate sa participe la “Information Day Erasmus+” sunt rugate sa se înregistreze pina pe 21 Octombrie 2016, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., indicand numele, prenumele, institutia pe care o reprezinta, functia si o adresa de email la care pot fi contactate.

Seminare de informare vor fi organizate si la Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Balti in data de 27 Octombrie, la Universitatea de Stat din Comrat si Universitatea de Stat “B.P. Hasdeu” in luna Noiembrie 2016.

Atasat gasiti agenda evenimentului pentru 26 octombrie. De asemenea, urmăriţi site-ul www.erasmusplus.md  pentru mai multe detalii.