SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:73

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:44

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:81

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Președintele Nicolae Timofti a înmânat, pe 27 octombrie,  distincţii de stat unor сolaboratori ai Academiei de Studii Economice a Moldovei, pentru merite deosebite în dezvoltarea învățământului universitar, contribuţie substanțială la pregătirea specialiştilor de înaltă calificare şi activitate metodico-ştiinţifică prodigioasă.

Respectiv, rectorului ASEM, academicianului  Grigore Belostecinic i s-a conferit  „Ordinul Republicii”.

Alic Bîrcă,  conf. univ., decan al Facultății EGD; Eugenia Feuraș , prof. univ., director al Școlii Doctorale ASEM și Rodica Hîncu, conf. univ., șef de catedră ”Investiții și piețe de capital” au fost onorați cu ordinul  „Gloria Muncii”

Medalia „Meritul Civic”  a revenit Angelei Casian – conf. univ., director al Școlii Masterale de Excelență în Economie și Bussines;  Liliei Grigoroi, conf. univ.,  decan al facultății Contabilitate și Aureliei Tomșa, conf. univ., șef de catedră ”Teorie și politici economice”.

Sincere felicitări!

 premii1