SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:73

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:44

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:81

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...
Stimaţi studenți și cadre didactice,

Colegiul Europei vă invită pe 07 noiembrie 2016 (luni), la ora 1245, la o prezentare amplă a ofertei academice disponibilă tinerilor din Republica Moldova, direct din partea reprezentanților și absolvenţilor săi.

În cadrul acestei prezentări, veți avea posibilitatea să aflați mai multe despre Colegiul Europei referitor la programele de studii disponibile, condițiile de admitere, bursele oferite pentru studenţii din Republica Moldova, specificul procesului de instruire în cele 2 campusuri situate atât în Belgia (Bruges), cît și Polonia (Natolin), etc.

De ce să vii la prezentare?

În fiecare an, Comisia Europeană oferă un număr considerabil de burse complete de studii postuniversitare (în mărime de aproximativ 24 mii Euro) pentru absolvenţii din Republica Moldova ! Bursa acoperă cheltuieli academice, cazarea, masa și costurile de călătorie.

Vă aşteptăm cu drag în sala 203, bloc F.!

Colegiul Europei este o universitate privată, inaugurat în 1949 la Bruges (Belgia) şi în 1992 – la Natolin (Varşovia, Polonia) şi este considerată cea mai veche şi mai prestigioasă instituţie pentru studii postuniversitare din UE menită să pregătească studenţi masteranzi pentru serviciul public antrenat în realizarea proceselor de integrare şi studii europene.