SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:73

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:44

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:81

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la  fondarea Academiei de Studii Economice a Moldovei,
catedra “Investiţii şi Pieţe de Capital”, organizează Conferinţa ştiinţifică internaţională cu genericul:
ROLUL INVESTIŢIILOR ÎN DEZVOLTAREA ECONOMIEI DIGITALE ÎN CONTEXTUL GLOBALIZĂRII FINANCIARE,
care se va desfăşura în perioada 22-23 decembrie, 2016.

Limbile de lucru ale Conferinţei – română, engleză, rusă.

În vederea elaborării programului Conferinţei, înscrierea participanţilor se va efectua conform formularului de înscriere, pe care Vă rugăm, să-l expediaţi în format electronic până la 12 decembrie 2016 pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Până la 16.12.2016 participanţii vor fi informaţi, pe cale electronică, cu privire la recepţionarea formularului.

Tezele comunicărilor ştiinţifice vor fi expediate pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la 22 februarie 2017 (condiţiile de perfectare a tezelor), în vederea publicării ulterioare a Culegerii de teze ale comunicărilor ştiinţifice.

Culegerii i se va atribui indicele bibliografic ISBN.

În Culegere vor fi incluse tezele comunicărilor prezentate în cadrul Conferinţei, precum şi tezele, transmise pe cale electronică.

Participanţii vor primi certificate de participare la Conferinţă.