Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Expert-Grup, Academia de Studii Economice a Moldovei  și Centrul Național Anticorupție anunță deschiderea înregistrărilor la cursul universitar „Anticorupție și buna guvernare”. Cursul este unul opțional și este deschis pentru studenții din toate universitățile din țară, tineri jurnaliști si lideri de opinie, interesați de anticorupție și buna guvernare.

Pentru înregistrarea la curs participanții sunt invitați să expedieze CV-ul și o scrisoare de motivare (max. 500 de cuvinte) la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pânăpână pe data de 31 mai 2019.

Cursul va cuprinde opt module, va valora 5 credite ECTS și va fi implementat pe durata anului universitar 2019 – 2020. Cele 8 module ale cursului vor aborda subiecte precum:

  • Modulul I. Aspecte introductive privind anticorupţia şi politicile de integritate în domeniul public;
  • Modulul II. Standarde de integritatea în sectorul privat;
  • Modulul III. Corupția și spălarea banilor;
  • Modulul IV. Corupţia în achizițiile publice;
  • Modulul V. Buna guvernare și practicile anticorupție în procesul de privatizare;
  • Modulul VI. Transparența bugetară și deschiderea guvernului: precondițiile prevenirii corupției;
  • Modulul VII. Buna guvernare și practicile anticorupție în sectorul bancar;
  • Modulul VIII. Politici de bună guvernare și politici anticorupție în firmele de stat și private.

Cursul va fi predat de experți internaționali, economiști ai Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, profesori ai Academiei de Studii Economice a Moldovei, practicieni, ofițeri ai Centrului Național Anticorupție și procurori anticorupție, iar abordarea practică și interactivă a subiectelor legate de anticorupție și buna guvernare (studii de caz, interacțiunea cu experți și practicieni din domeniu) va permite participanților să dezvolte abilități și competențe privind prevenirea corupției în domenii concrete cum sunt sectorul financiar, întreprinderi de stat, finanțe publice etc.

După finalizarea cursului, studenți vor primi o diploma de participare, semnată de către organizațiile partenere și posibilitatea publicării unui document de politici propriu pe paginile Expert-Grup și ASEM, iar studenții cu performanțe înalte vor putea beneficia și de un stagiu de practica la Expert-Grup si/sau Centrul Național Anticorupție.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., persoană de contact Vladlen Cojocaru și la adresa  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. persoană de contact Tatiana Savva.