Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

O delegație de la Oficiul Național de Proprietate Intelectuală din China (CNIPA) a efectuat, pe 16 octombrie, o vizită de studiu în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.

Delegația chineză s-a arătat interesată de experiența insitituției noastre în predarea disciplinei de prorietate intelectuală, modul de promovare a domeniului proprietății intelectuale în universități și modul de educare a tinerilor studenți.

În cadrul vizitei delegația a avut o întrevedere cu studenții specialității Drept și profesorii implicați în predarea proprietății intelectuale: Alexandra Tighineanu, dr., Departamentul Drept și Mariana Șendrea, dr., conf.univ., Departamentul Management. În carul întâlnirii, oaspeților le-au fost prezentate programele și planurile de studii ASEM în domeniul proprietății intelectuale, precum și interesul studenților ASEM față de acest domeniu.

La rândul lor, reprezentanții delegației au făcut o prezentare privind predarea proprietății intelectuale precum și situația pe piața muncii în domeniu.

La fel, oaspeții au vizitat Centrul Multimedia ASEM și au făcut cunoștință cu bazele de date la care au acces studenții, cu sistemele și instrumentele de informare online, repozitoriul institutional, etc.

La final, delegația a manifestat interes pentru o eventuală colaborare cu ASEM în domeniul proprietății intelectuale.

Evenimentul a fost organizat și coordonat de către Alexandra Tighineanu, dr., prodecan al Facultății Economoe Generală și Drept.

Delegația CNIPA se află în Republica Moldova în perioada 13 – 16 octombrie, scopul vizitei fiind semnarea unui Memorandum de Înțelegere între CNIPA și AGEPI.