Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Absolvenții de liceu care vor fi înmatriculați la Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea REI, vor avea posibilitatea  să beneficieze de diplomă dublă de absolvire. Acest lucru este posibil datorită acordului de colaborare dintre ASEM și ASE București.

Astfel, limba de instruire la programul de diplomă dublă "Economie Mondială și Relații Economice Internaționale" va fi româna , dar cu studierea limbilor străine de specialitate, forma de învățământ - cu frecvență.

Potrivit decanului facultății de Relații Economice Internaționale, Rodica Crudu, programele comune  înseamnă ca la finalul studiilor, studenții vor primi 2 diplome: una eliberată de către ASEM și alta Europeană, emisă de ASE București.

”Ca rezultat al acordului, programul EMREI de la ASEM a fost ajustat la standardele universitare europene, atât ca structură, cât și ca conținut. Principalul obiectiv al programelor comune cu diplomă dublă este de a oferi studenților șansa să beneficieze de studii de calitate europeană, acasă, în Republica Moldova, de cursuri predate atât de profesori din ASEM, cât și de la ASE București.”, a declarat decanul REI, Rodica Crudu.

Studenții înrolați la acest program vor studia primii 2 ani la ASEM, iar al 3-lea an la București. ASE București va oferi cazare gratuită studenților din Republica Moldova. Mai mult, studenții care vor înregistra performanțe înalte la studii vor putea beneficia de bursa oferită de Statul Român, inclusiv din primul an de studii.

Fiecare student din Republica Moldova, participant la acest program, pentru elaborarea tezei de licență va avea 2 coordonatori (unul din RM și altul din România). Susținerea tezei de licență va avea loc la ASE București, în fața unei comisii mixte, formată din profesori de la ambele instituții de învățământ.

Admiterea la ASEM începe pe 1 iulie și durează până pe 30 august.