Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

În contextul Misiunii de Asistență Tehnică oferite universităților din Republica Moldova privind îmbunătățirea competențelor profesionale ale staff-ului academic, rectorul ASEM, academicianul Grigore Belostecinic a avut, astăzi, o întrevedere cu experții Asociației Universităților Europene (EUA), Dr. Jon Turner și Dr. Catherine Bovill, de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie.

În cadrul întâlnirii, părțile au vorbit despre competitivitatea studenților și cadrelor didactice în cadrul universităților, îmbunătățirea competențelor profesionale ale staff-ului universitar, metode de predare și implicarea studenților la elaborarea acestora, dar și despre o mai bună administrare a mobilităților academice internaționale.

De asemenea, în cadrul ASEM se desfășoară  seminarul ”Îmbunătățirea competențelor profesionale ale staff-ului academic”, la care participă experți naționali și internaționali, precum și cadre didactice, staff administartiv de la mai multe universități din țară, inclusiv de la ASEM. Evenimentul este organizat de către Oficiul Național Erasmus+,  în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a RM.

Seminarul este condus de către experții EUA,  Dr. Jon Turner, Directorul Institutului pentru Dezvoltare Academică din cadrul Universității din Edinburgh și Catherine Bovill, expert în implicarea studenților din cadrul aceleiași instituții. Pe parcursul zilei, cei prezenți, împreună cu facilitatorii vor discuta și împărtăși experiențe privind formarea competențelor profesionale ale staff-ului universitar, precum și modalități de diversificare a metodelor de predare și implicarea studenților.