Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

"Curtea Constituțională - Garantul Supremației Constituției" a întrunit, pe 25 februarie, studenții specialității Drept, Facultatea Economie Generală și Drept, ASEM, dar și studenți de la alte instituții superioare de învățământ, cât și cadre didactice.

Invitați speciali: Toader Tudorel, rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din România, dr., prof. univ. și Veaceslav Zaporojan, dr., conf. univ., Departamentul Drept, ASEM.

În calitatea lor de ex-judecători ai Curții Constituționale din România și respectiv Republica Moldova, în discursul lor, aceștia au pus accent pe evoluțiile constituționale, rolul și impactul Curții în consolidarea statului de drept.

”Curtea Constituțională din România și cea din R. Moldova s-au regăsit în același spirit de gândire, or, multe instituții constituționale sunt comune”, a menționat Toader Tudorel.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa ELSA ASEM în colaborare cu Cercul științific studențesc ”Sub littera legis” (Departamentul Drept, ASEM).

În cadrul vizitei, oaspetele a avut o întrevedere și cu rectorul ASEM, academicianul Grigore Belostecinic. Astfel, părțile au discutat despre menținerea și dezvoltarea bunelor relații de colaborare între instituțiile pe care le conduc.