Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Pe 14 noiembrie, la ASEM s-au  lansat proiectele Programul de formare profesională în domeniul managementului bancar „ZOOM IN BANKING” și Programul „Stagii de practică remunerate de la Victoriabank”.

La inaugurare, mesaje de salut au adresat: rectorul ASEM, Grigore Belostecinic; Președintele BC Victoriabank SA, Bogdan Pleșuvescu; Direcorul executiv al Asociației Businessului European din Moldova (EBA), Mariana Rufa. Vorbitorii și-au arătat convingerea că lansarea acestor două proiecte este o oportunitate reală pentru studenții care își urmează studiile în domeniu, îndemnându-i să o valorifice la maxim.

În cadrul lansării, au fost ținute primele două cursuri: ”Funcția de conformitate în instituțiile financiare”, prezentat de  Charles Vernon, expert internațional, firma internațională de avocatură ”Vernon David Law Firm” și ”Principiile ”Cunoașteți clientul” în instituțiile financiare”.

În cadrul proiectului „Zoom in Banking” studenții facultății Finanțe și absolvenții programelor de studii în domeniul finanțelor au posibilitatea de a-și forma și dezvolta competențele profesionale în aria managementului bancar.

Cursul include 14 teme ce abordează în mod independent cele mai provocatoare subiecte din aria managementului bancar la etapa actuală. Cursurile vor fi ținute de experți internaționali și naționali, specialiști-practicieni din cadrul BC „Victoriabank” SA și alte instituții financiare.

La finalizarea cursului, participanții vor primi puncte credite suplimentare și diplomă de atestare a competențelor dobândite.

Proiectul “Zoom in Banking” este implementat de către Asociația Businessului European din Moldova (EBA Moldova), BC Victoriabank SA, Centrul de Cercetări și Educație Financiară Avansată , în parteneriat cu Facultatea Finanțe din cadrul ASEM,   scopul acestuia fiind de a dezvolta şi livrara o curriculă comună, urmărind valorificarea potențialului de cooperare între mediul universitar şi mediul de afaceri.

Totodată, în vederea susținerii studenților ASEM, care își doresc o carieră în domeniul bancar, Victoriabank vine cu un program de stagii cu remunerare. Programul le permite stagierilor aprofundarea cunoștințelor teoretice și învațarea de la cei mai experimentați specialiști din cadrul Victoriabank, experți naționali și internaționali ai Asociației Businessului European (EBA), etc. Pe durata stagiului în cadrul Victoriabank, stagiarii vor fi remunerați cu o plată lunară în mărime de 1.000 de lei.