Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Departamentul ”Investiții și Activitate Bancară”, Facultatea Finanțe a organizat pe 20 februarie, o masă rotundă, cu scopul de a discuta progresele și regresele în domeniul financiar, cu privire la cadrul legislativ în contextul angajamentelor asumate conform Acordului de Asociere RM și UE.

La eveniment au participat membrii departamentelor ”Investiții și activitate bancară” și ”Finanțe și asigurări”, precum și studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, din cadrul ASEM. În calitate de invitată a fost Ana Litocenco, șef Serviciul Reglementarea Sectorului Financiar, din cadrul Ministerului Finanțeloral RM.

În cadrul mesei rotunde participanții au discutat și și-au expus opinia pe marginea proiectelor de legi în domeniul financiar, printre care: proiectul de legi în domeniul creditării nebancare, privind activitatea de asigurare și reasigurare, privind fondurile de pensii facultative, proiectul de lege ceva permite crearea și funcționarea agențiilor de rating pe teritoriul RM, în domeniul prestării serviciilor de plată, precum și alte subiecte de interes comun.