Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Un panel de discuții tematice, cu genericul: ”Egalitate de gen. Solidaritate și stereotipuri”, s-a desfășurat, la ASEM, la 12 februarie curent, unde au participat 14 studenți (anul I-IV) de la specialitatea Drept, facultatea ”Economie Generală și Drept” (ASEM).

Evenimentul, organizat de Cercul științific studențesc ”Sub littera legis” (departamentul Drept, ASEM) și ELSA ASEM a urmărit mai multe subiecte precum: istoricul egalității de gen, stereotipuri, masculinitate toxică și putere, solidaritate și toleranță etc.

Tematica abordată a trezit un interes vădit în rândurile participanților. Separat, ori împărțiți în grupuri de lucru, studenții au avut posibilitatea să își exprime opiniile proprii, să analizeze diferite statistici oficiale din rapoarte ale instituțiilor naționale/internaționale din domeniul vizat, să polemizeze asupra exemplelor expuse de echipa speakerilor invitați, coordonată de Veronica Teleuca, expert național, Coaliția Națională ”Viața fără violență în familie”.

Denis Margarint, student în anul I, a menționat: ”Tematica propusă, în cadrul panelului de discuții, mi-a provocat interes și curiozitate, am aflat lucruri noi, mi-am consolidat cunoștințele obținute până acum, dar, cel mai mult, m-a motivat să fiu și mai tolerant față de semenii mei”.

Ioana Lefter, o altă participantă, studentă în anul IV, a adăugat: ”A fost un eveniment productiv, am retrăit unele emoții, or, am participat la un astfel de training și anul trecut. Tema este una mereu actuală, iată de ce nu am ezitat să vin și de acesată dată. Mi-am fundamentat anumite cunoștințe, totodată am acumulat altele. Mi-am format și viziuni noi”.

Alina Simonov, studentă în anul III, a afirmat: ”Egalitatea de gen presupune, înainte de toate, respectul reciproc, toleranță, atitudine, acțiune. Deseori, suntem martori la nenumăratele cazuri de discriminare, intoleranță, chiar și violență. Este important să știm cum să reacționăm și unde să apelăm în caz de necesitate. Consider că a fost un workshop reușit”.

Acest tip de eveniment a fost organizat pentru a doua oară, la propunerea membrilor ELSA  ASEM și ai Cercului științific studențesc. Ca și anul trecut, subiectele abordate au fost de o importanță majoră. Zi de zi suntem martorii diferitor situații. Tinerii noștri trebuie educați pentru a fi mai buni, empatici, toleranți, iar asemenea activități sunt absolut necesare a fi desfășurate”, a menționat Alina Codreanu, coordonator al Cercului științific studențesc ”Sub littera legis”.

”Sunt mereu deschisă să comunic cu tineri sinceri, ambițioși și deștepți, iată de ce nu am ezitat să revin cu drag la ASEM. Avem o colaborare frumoasă”, a concluzionat Veronica Teleuca.

Alina CODREANU, coordonator
Cercul științific studențesc ”Sub littera legis”