Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

În perioada 22 - 23 februarie 2019, în cadrul proiectului PBLMD, studenții și cadrele didactice de la Academia de Studii Economice din Moldova, împreună cu colegii de la 5 universități din țară și de la Universitatea Aalborg, Danemarca, s-au reunit pentru a începe, pentru prima dată în Republica Moldova, o cooperare interdisciplinară și interuniversitară.

5 echipe, formate din studenți de la toate universitățile partenere: Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, vor lucra împreună asupra unor proiecte pentru a identifica, investiga si dezvolta soluții la o problema din viața reală prin prisma cadrului Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Fiecare echipă va fi ghidată de 2-3 profesorii de la universitățile din țară și mentorii de la Universitatea Aalborg.

Acest proiect interuniversitar se va încheia la 12 aprilie 2019, când participații vor prezenta concluziile evaluatorilor și a practicienilor.

PBLMD ”Introducerea în R. Moldova a metodelor de învățare bazate pe probleme: Sporirea competitivității și angajabilității studenților/Introducing Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’Competitiveness and Employability” este implementat cu sprijinul programului Erasmus + al Uniunii Europene. Mai multe informații despre PBLMD pot fi găsite pe www.pblmd.aau.dk.