Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Peste 150 de elevi  de la liceele din țară au fost studenți ASEM pentru o Zi.

Încă nu au absolvit liceul, dar au planuri mari. Îşi doresc să gestioneze companii internaţionale, să fie oameni de afaceri de succes, savanţi şi start-up-eri de inovații. Este vorba despre 80 de elevi din raioanele Republicii, care au participat în cadrul proiectului ”Student pentru o Zi”, ce presupune familiarizarea elevilor cu activitatea ASEM.

Tinerii au fost întâmpinați de către rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, care le-a vorbit despre oferta educațională a Academiei, le-a urat succes la BAC și i-a îndemnat să-și facă studiile de Licență, acasă, în Moldova.

Elevii au fost familiarizați cu ASEM, vizitând campusul universitar. Ghidați de către studenții voluntari ASEM, elevii au efectuat o excursie prin ASEM, unde au vizitat Centrul Multimedia, Laboratorul de Instruire Culinară/Restaurantul didactic, Biblioteca Științifică a ASEM, Studioul TV, Centrul American, Incubatorul de Afaceri, Sala de Studii Endava, săli de studii, etc. Au mers și la cursurile din programul facultăților și au făcut schimb de impresii cu actualii studenții ai universității.

Timp de două zile, 5-6 martie, în cadrul proiectului ”Fii student ASEM pentru o zi”, elevilor le-a fost prezentată pe larg oferta de studii, au fost informați despre admitere și au aflat din prima sursă despre facilitățile de care se bucură studenții de la ASEM: burse și locuri în cămine, mobilităţi în străinătate, servicii de consiliere în carieră, ș.a.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Marketing, Parteneriate şi Carieră al ASEM în colaborare cu Comitetul Sindical al Studenților și Masteranzilor ASEM și Senatul Studenţesc al ASEM.

Le urăm succes la BAC, multă voință și îi așteptăm la ASEM!