Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Târgul stagiilor de practică, eveniment ajuns la cea de-a III-a ediție, a întrunit 30 de companii și instituții publice care au interacționat cu studenții ASEM, timp de 2 zile. Scopul organizării acestuia a fost intenția de creare a unui mecanism eficient de valorificare a potențialului uman al tinerilor specialiști, grație consolidării parteneriatelor universitate – agent economic.

Pe 26 noiembrie, în prima zi a evenimentului, reprezentanții companiilor și-au prezentat programele de dezvoltare și ofertele de stagii, pentru tinerii specialiști, în formatul unei lecții publice. Studenții au avut posibilitatea să afle mai multe despre ofertele companiilor/instituțiilor, au vizionat diverse filmulețe cu mesaj motivațional și au avut un dialog liber cu reprezentanții prezenți la eveniment.

Pe 27 noiembrie, cei 30 de parteneri au participat într-un dialog direct cu potențialii beneficiari. Evenimentul a adunat studenții de la toate specialitățile de la ciclul I (licență), II (masterat), dar și elevii Colegiului Național de Comerț al ASEM.

Alina Simonov, anul III, specialitatea Drept, a menționat: ”Se spune că ziua bună se cunoaște de dimineață. Târgul stagiilor de practică a creat dis-de-dimineață forfotă și voie bună în Academia de Studii Economice a Moldovei. Cu dispoziție bună, zâmbet pe buze, deschiși la discuție și plini de energie, astfel s-au prezentat companiile și instituțiile de stat, la eveniment. Mi-a plăcut foarte mult colaborarea eficientă dintre reprezentanții tuturor instituțiilor și studenții cu care au intrat în discuție, atmosfera fiind predominant armonioasă. Am rămas plăcut surprins de faptul că toate instituțiile au fost deschise să ofere răspuns la orice întrebare, nu s-au sfiit să discute asupra subiectelor puse în discuție de studenți”.

Alexandru Sîrbu, anul II, specialitatea Economie Generală, a adăugat: ”Consider că acest gen de Târg este binevenit, or, studenții pot comunica direct cu potențialii angajatori. Personal sunt interesat de domeniul bancar și anume la târg am găsit răspuns la mai multe întrebări. Deja cunosc bine unde îmi voi petrece stagiul de practică la primăvară”.

Oxana Barbăneagră, șef Serviciu Marketing, Parteneriate și Carieră al ASEM, lider de echipă a organizării evenimentului, a concluzionat: ”Ne-am bucurat că, și în acest an, studenții au fost interesați de ofertele propuse în cadrul Târgului, au fost activi și dornici să-și găsească cel mai bun loc de petrecere a practicii. Considerăm că scopul evenimentului a fost atins, în mare parte”.

De menționat că Târgul stagiilor de practică a avut ca obiectiv facilitarea conexiunii dintre companii și studenți, în vederea găsirii locurilor de practică pentru studenți și a potențialilor angajați pentru companii și instituții pubice. Participând la târg, compania/instituția a a avut posibilitatea de a prezenta atât locurile de practică disponibile, cât și ofertele de angajare full-time și part-time, disponibile pentru tinerii specialiști.