Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Aflat într-o vizită oficială în Moldova, Alan Wm. Wolff a avut o întâlnire cu studenții și profesorii ASEM. În cadrul evenimentului s-a vorbit despre misiunea și activitățile OMC, rolul organizației pentru Moldova, dar și oportunitățile pe care le pot avea studenții noștri pentru a beneficia de stagii în cadrul OMC.

În calitate de membru al OMC, Moldova și-a manifestat un angajament ferm față de sistemul comercial multilateral și respectarea principiilor fundamentale ale OMC. În 2016, RM a încheiat Acordul privind achizițiile publice, ceea ce poate îmbunătăți practicile de achiziții publice. Tot în acest an, Moldova a ratificat și Acordul de facilitare a comerțului și, până în prezent, a implementat deja aproximativ jumătate din angajamente.”

De asemenea, vicedirectorul general al OMC a menționat că tânăra generație este responsabilă de viitorul comerțului internațional.

”Evoluția viitoare a sistemului comercial multilateral se află în mâinile generației voastre. Este obligația principală a fiecărei generații de a încerca să lase lumea într-o stare mai bună decât atunci când a primit-o.

După absolvire, vă veți angaja în câmpul muncii. Unii dintre voi vor forma politici interne aici, acasă, unii dintre voi vor urma o carieră în străinătate, mulți dintre voi vor lucra în sectorul privat, în afaceri sau într-o instituție a societății civile. Veți crea locuri de muncă, dar dacă acest lucru se întâmplă acasă, în comunitatea Dvs, aduceți o contribuție pozitivă țării. La ASEM, veți primi instrumentele necesare pentru a face față provocărilor pe care le veți întâlni și veți reuși să perfecționați aceste instrumente prin anii de experiență. Oriunde ați lucra, puteți, și sper să aveți șansa de a modela realitatea spre bine”, a declarat Alan Wm. Wolff.

"Viitorul nu este încă scris. Generația voastră are privilegiul și responsabilitatea de a ține stiloul în mână”, a adăugat vicedirectorul general al OMC.