Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Ina Ţurcanu
Şef secţie "Contabilitate"
profesoară, grad didactic superior

Secţia "Contabilitate" are ca misiune de a forma personalităţi şi de a pregăti specialişti competenţi şi competitivi în domeniul evidenţei contabile în spaţiul economic din Republica Moldova şi pe piaţa forţelor de muncă.

Studiind specialitatea"Contabilitate", tineri pot pătrunde în tainele teoriei economice şi îşi formează competenţe necesare de iniţiere a unei proprii afaceri, pot să participe în elaborarea strategiilor de dezvoltare a companiilor autohtone. Elevii de la "Contabilitate" pot deveni economişti excelenţi, înarmaţi cu un bogat arsenal intelectual în domeniul economiei şi pot contribui la redresarea stării social - economice din ţară.

Orice întreprindere, mare sau mică, are responsabilitatea, conform legislaţiei, să ţină contabilitatea, de aceea are nevoie, de cel putin, un contabil competent, care are de învăţat pe tot parcursul vieţii, deoarece contabilitatea, ca şi viaţa, este în continua schimbare, pentru a raspunde noilor provocari ale societăţii informaţionale.

Specialitatea Contabilitate este tot mai solicitată de economiştii comtemporani. Acest succes se datoreaza, in primul rand, prestigiului profesiei în societate şi rolului contabilului în întreprindere.

Numărul de elevi la specialitatea "Contabilitate", în anul 2004 a fost de 355, iar 2014 constituie 540 elevi.