Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Lidia Căpăţînă, Şef secţie
"Turism şi Servicii hoteliere"
Prof. de Limba și Lit. Română,
grad didactic superior

MISIUNEA secţiei constă în furnizarea serviciilor educaţionale de înaltă calitate, formarea specialiştilor capabili prin profesionalismul lor să soluţioneze problematica complexă a turismului şi serviciilor hoteliere.

Cu o biografie modestă de doar 20 de ani, dar complexa ca activitate, rădăcinile secţiei „Turism şi Servicii hoteliere” se trag din anul 1994, cînd începe să activeze specialitatea „Comerţ, Turism şi Servicii hoteliere” în Colegiul Naţional de Comerţ. Tot atunci se creează catedra cu acceaşi denumire.

Din anul 1998, cînd se formează subdiviziuni liceale, această specialitate dispare pentru câţiva ani şi abia în 2004 se reactivarea învăţămîntului mediu de specialitate şi se admit elevi şi la specialitatea Turism". Tot în acest an se formează secţia ""Comerţ, merceologie şi turism".

Un nou început al secţiei, cu rezonanţe şi oportunităţi, a fost în anul 2009, cînd apare specialitatea „Servicii hoteliere”. Astfel, secţia se numeşte "Turism şi Servicii hoteliere şi gestionează activitatea a 2 specialităţi de la profilul "Servicii ": „Turism "şi "Servicii hoteliere” Aceste 2 specialităţi devin tot mai solicitate de tineri. Astfel, dacă în 2009 la specialitatea „Turism” studiau 330 elevi, iar la specialitatea „Servicii hoteliere” 68 elevi, în prezent respectiv învată 398 elevi şi 126 elevi. Din 2010 pînă în prezent, secţia „Turism şi Servicii hoteliere” ocupă un loc important în cadrul Colegiului Naţional de Comerţ al ASEM, formînd specialişti-manageri conform exigenţelor învăţămîntului modern