Academia de Studii Economice a Moldovei
Facultatea Contabilitate

„Contabilitatea este judecătorul nepărtinitor al trecutului,
ghidul necesar al prezentului și
consilierul nepărtinitor al viitorului, in fiecare întreprindere”.
J.Fr. Schar,

Programul de studii „CONTABILITATE” este conceput  pentru

Avantaje ale programului:

  acca

 • Programul de studii „Contabilitate”, ASEM este acreditat internațional de organismul profesional global ACCA. Aceasta înseamnă că absolvenții acestui program vor beneficia de 7 recunoașteri și echivalări de examene, dintre cele 13 examene obligatorii pentru o diplomă ACCA.
 • Program comun de studii cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România. Acest program vă oferă două diplome de licență: diploma ASEM și diploma USV, fără taxe suplimentare.
 • Protocoale de colaborare cu cei mai râvniți angajatori de absolvenți contabili.
 • Oportunități de angajare, deoarece
De ce CONTABILITATE?
 • Biroul contabilului modern nu mai este ca pe vremuri – o masă într-un cabinet la un capăt de coridor. Biroul contabilului este un laptop conectat la internet. Locația fi zică are mai puțină importanță. Poate fi într-un birou de clasa A, în cafeneaua preferată sau în fotoliul comod de acasă.
 • Contabilul modern are program de lucru flexibil, trimite raportările la fi sc on-line, face plăți prin aplicații Bank-client, primește și transmite facturi prin e-factură, plătește salariile pe card și comunică cu directorii prin e-mail.
 • Cariera unui contabil modern este: angajat al unei firme de contabilitate – contabil freelancer – angajat într-o companie de audit cu renume sau, de ce nu, fondarea propriei firme de contabilitate. Contabilitatea în sine a devenit o afacere.
 • Contabilitatea este o profesie care este solicitată pe piața muncii, atât locală, cât și internațională.
 • Un contabil bun se integrează foarte ușor în alte domenii de activitate economică. Un contabil bun cu un efort minim devine un bun auditor, finanțist, analist economic, manager etc.
De ce FACULTATEA CONTABILITATE și de ce anume la ASEM?

Pentru că  ai mai multe posibilități să devii un specialist bun dacă înveți la o instituție specializată. Medicina se face la Universitatea de Medicină, ingineria – la Universitatea Tehnică, contabilitatea – la Facultatea de Contabilitate ASEM. La ASEM este unica facultate distinctă de contabilitate din țară, iar diferența o fac mai multe aspecte: cadrele didactice, infrastructura și anturajul, interacțiunea cu mediul de afaceri - viitori angajatori, colaborarea internațională.