Ziua Limbilor Europene sărbătorită în ASEM

Ziua Limbilor Europene sărbătorită pe 26 septembrie este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul / multilingvismul și învățarea limbilor străine pe durata vieții.

Are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Este sărbătorită din anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. În fiecare an, la 26 septembrie în cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite.

În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.

În acest context Centrul de Informare al Uniunii Europene din cadrul Bibliotecii Științifice ASEM împreună cu studenții francofoni ghidați de Djulieta RUSU, dr., conf. univ., Departamentul Limbi Moderne , secțiunea Limba Franceză, Facultatea Relații Economice Internaționale organizează Panelul de discuții LES LANGUES – TRÉSOR DE L’EUROPE! / LIMBILE – COMOARA EUROPEI!, care va avea loc pe 27 septembrie, ora 11.20, Sala de lectură „Paul BRAN”, Bl. C, aud. 103.