Vizita de studiu la Universitatea din Genova, Italia, 13-15 septembrie 2022

În perioada 13-15 septembrie, în cadrul proiectului COMPASS, are loc vizita de studiu desfășurată în Universitatea din Genova (UniGE), Italia, la care participă reprezentanții a 6 universități din Republica Moldova (ASEM, AMTAP, USEFS, UPSC, TCUM, KDU).

Vizita de studiu la Universitatea din Genova, Italia are loc în cadrul proiectului „Towards European university lifelong learning model in Moldova – COMPASS”, număr de referință: 597889-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP, co-finanțat de Comisia Europeană, în cadrul programului ERASMUS+.

În cadrul vizitei de studiu, participanții vor face cunoștință cu subiecte relevante despre implementarea modelului universitar de învățare continuă (LLL) la Universitatea din Genova. Prezentările elaborate de către experții din Italia se vor axa pe subiecte actuale, precum sunt: rolul și beneficiile învățământului continuu, practici utile de asigurare a calității, inovarea și digitalizarea în mediul universitar, cursuri de educare pentru cadrele didactice etc.

Reprezentanții universităților din Moldova vor prezenta strategiile de implementare ale modelului universitar de învățare continuă în fiecare universitate și vor discuta despre importanța activităților de vizibilitate a rezultatelor obținute în cadrul proiectului COMPASS.

Totodată, in cadrul vizitei de studiu partenerii va avea o sesiune de management unde va avea loc prezentarea raportului de activitate și a raportului financiar, din punct de vedere al cerințelor pentru rapoartele instituționale.

În urma acestui schimb de informații, se va asigura un grad de conștientizare sporit al rolului învățării continue în baza experiențelor acumulate în cadrul vizitei de studiu, fapt care ulterior va contribui semnificativ la derularea procesului de integrare mai profundă a modelului universitar de învățare continuă în Republica Moldova.