Academia de Studii Economice din Moldova  gazdă a conferinței ”Conectați la Europa”!

În data de 9 mai 2023, în cadrul ASEM s-a desfășurat Conferința „Conectați la Europa” eveniment la care, în calitate de invitat special, am avut onoarea să o salutăm pe doamna Adina Vălean, Comisarul European pentru Transporturi.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre viitoarele proiecte de infrastructură care urmează să sporească economia Republicii Moldova și să asigure o calea mai ușoară spre Uniunea Europeană. Totodată, prezentă la conferință, Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija a mulțumit României pentru suport și deschiderea de care dau dovadă mereu.

Rectorul ASEM, Alexandru STRATAN, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM a subliniat: ” Suntem încântați să vă salutăm și suntem onorați de prezenta D-voastră  în cadrul ASEM în această ocazie specială, unde converg experiențele și ideile pentru cunoașterea europenă. Suntem aici pentru a explora, a ne conecta și a ne inspira reciproc, în numele unei Europe unite și pline de potential. Indiferent de drumurile care ne-au adus aici, suntem legați prin dorința noastră comună de a explora și înțelege Europa în toată splendoarea sa diversă”.

Conferința „Conectați la Europa” a fost organizată de către Institutul pentru Libertate si Democratie din România (ILD) în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Locală „Smart City” Moldova (ADLSC).