Profesorii ASEM prezenți la cele mai mari Conferințe Științifice din Europa

În luna iulie 2023, în regiunea Guimaraes din Portugalia, s-a desfășurat concomitent un consorțiu vast de evenimente științifice internaționale, precum: PAAMS, MIS4TEL, DCAI, ISAML, BLOKCHAIN, PACBB, DECON.

Această serie anuală de Conferințe Științifice Internaționale găzduiește anual peste 400 de oameni de știință recunoscuți la nivel internațional, reprezentând o comunitate de cercetare, care încurajează și prioritizează colaborări interdisciplinare în crearea sinergică de noi cunoștințe și potențial de cercetare. Inițiativa științifică PAAMS fondată în anul 2002, găzduiește astăzi un număr de șapte conferințe științifice internaționale desfășurate simultan în perioada 12-14 iulie, 2023.

ASEM este prima și unica Universitate din Republica Moldova prezentă în cadrul acestei Conferințe de talie internațională pentru al doilea an consecutiv. Cadrul didactic ASEM, Lica ERHAN, dr., conf. univ., s-a regăsit printre membrii Comitetului Științific al Conferinței și a avut onoarea de a prezenta în cadrul Conferinței Științifice comunicarea ,,Micro, small and medium enterprises in times of overlapping crises”, reușind să își împărtășească viziunile cu o comunitate academică vibrantă. Cercetarea prezentată a fost realizată în cadrul proiectului bilateral moldo-turc “Measuring the performance of SMEs active in the agricultural sector and/or the food industry during the health crisis Covid-19: a study in the Gaziantep and Chisinau region”.

În decursul celor trei zile ale Conferinței sesiunile plenare au fost deschise de către nume consacrate în domeniul, precum: Julien Bourgeois din cadrul University of Bourgogne din Franța, Mike Sharples,  din cadrul Open University din Marea Britanie și Rui Prada, din cadrul Universității din Lisabona.

Rezultatele și publicațiile Conferinței Internaționale vor contribui și mai mult la fortificarea potențialului științific ASEM și poziționarea pe arena științifică internațională.