Lecția publică „Perspectiva integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”

Anul de studii în ASEM a început frumos și fructuos la Ciclul II, Masterat. În data de 6 septembrie 2023, Doamna Stela LEUCĂ, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, la inițiativa și invitația Doamnei Rodica CRUDU, conf. univ., dr. în științe economice, a desfășurat o lecție publică cu genericul „Perspectiva integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Având în vedere actualitatea subiectului pus în discuție, experta în domeniu, Dna Stela LEUCĂ, a reușit să capteze interesul publicului și să intrige la discuții profesionale, împărtășind cu masteranzii detalii importante privind procesul de integrare în Uniunea Europeană. 

Obiectivul acestui eveniment a fost de a analiza cadrul instituțional al relațiilor MD-UE, de a explica ce presupune statutul de țară candidat, care sunt obligațiile și responsabilitățile asumate de țara noastră în acest proces, cum se realizează coordonarea inter-instituțională în vederea atingerii recomandărilor Comisiei Europene și care sunt perspectivele de demarare a procesului de negociere.