Lansarea la ASEM a cărții „Data Science & Machine Learning. Cu exemple în Python și Knime”

În data de 23 septembrie 2023, Academia de Studii Economice din Moldova a fost gazda evenimentului de lansare a cărții „Data Science & Machine Learning. Cu exemple în Python și Knime”. Autorii manualului – Anatol Poiată și Vitalie Ursachi, experți recunoscuți în domeniul științei datelor, au vorbit despre culisele procesului de creație și despre importanța cunoștințelor din domeniul datelor în lumea modernă.

Cei prezenți au avut ocazia de a pune întrebări autorilor și de a explora aplicații concrete ale conceptelor expuse în manual. Acest eveniment a fost un pas important în exploatarea și înțelegerea lumii din spatele datelor și a inteligenței artificiale.

Data Science & Machine Learning. Cu exemple în Python și Knime” nu este doar o resursă valoroasă pentru profesioniști, ci și o introducere captivantă pentru cei care doresc să cunoască mai multe despre inteligența artificială.

Manualul, primul de acest gen în limba română, reprezintă o contribuție semnificativă la domeniul științei datelor și al învățării automate în Moldova și în regiune. Astfel, este o ocazie excepțională pentru studenți, cercetători și profesioniști din domeniu de a avea acces la informații și resurse pentru dezvoltarea competențelor în domeniul inteligenței artificiale.

Manualul „Data Science & Machine Learning. Cu exemple în Python și Knime” conține numeroase exemple practice elaborate în Open source software, oferind cititorilor posibilitatea de a explora și înțelege conceptele complexe prin replicarea codurilor prezentate.