Activități în cadrul Proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă” 

 Activitățile de instruire a tinerilor de la universități și colegii, organizate în cadrul Proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă” sunt în desfășurare.

 La 14 noiembrie 2023 un grup de 20 de studenți de la facultatea „Economie Generală și Drept” au discutat cu formatorul Alina CODREANU, lector universitar, specialist în cadrul Serviciului Marketing, Parteneriate și Carieră al ASEM, și Sergiu IURCU, expert în cadrul proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă”, despre conceptele generale privind sănătatea și securitatea în muncă. 

Subiectele propuse: delimitarea conceptelor privind sănătatea și securitatea la locul de muncă, drepturile salariatului la locul de muncă, noțiuni despre riscurile și pericolele asupra sănătății și securității, condițiile minime de securitate și sănătate la locul de muncă, accidentele de muncă și bolile profesionale, au trezit interes în rândurile participanților. 

Studenții au soluționat câteva studii de caz, au realizat un joc de rol, au lucrat în echipe, exprimând propriile viziuni și opinii despre impactul cunoașterii sau necunoașterii privind conceptele sus-menționate. 

Menționăm că Proiectul „Drepturile tinerilor la locul de muncă”, implementat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, în cooperare cu Fundația „Friedrich Ebert” Moldova, are drept scop sporirea cunoștințelor tinerilor absolvenți despre drepturile lor ca viitori angajați și creșterea oportunităților de adaptare la cerințele pieței forței de muncă din Republica Moldova.