Sesiunea de dialog „Integrarea clinicilor juridice în programul universitar al facultăților de drept din Republica Moldova”

La 23 noiembrie 2023, ABA ROLI Moldova a organizat sesiunea de dialog „Integrarea clinicilor juridice în programul universitar al facultăților de drept din Republica Moldova”, în contextul implementării programului „Susținerea Reformei Justiției Penale și Combaterea Corupției în Republica Moldova”, cu susținerea financiară a Biroului pentru Combaterea Traficului de Droguri și Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat al SUA. Din partea ASEM la sesiunea de dialog au participat Dna Angela CASIAN, dr., conf. univ., Prim-prorector, prorector pentru activitatea didactică ASEM; Alexandra TIGHINEANU, dr., conf. univ., managerul Clinicii Juridice de Consultanță în Afaceri ASEM; profesori de la Departamentul Drept – Adelina BÂCU, dr., conf. univ., Veronica GÎSCĂ, dr., conf. univ.; Maria GRÂU-PANȚUREAC, dr.

Clinica Juridică de Consultanță în Afaceri ASEM și-a prezentat activitatea, menționând realizările și provocările cu care se confruntă. În cadrul sesiunii s-au discutat următoarele subiecte:

• Integrarea programelor clinice juridice în curriculumul universitar: provocări și avantaje;

• Integrarea academică a programului clinic juridic ca potențial criteriu de acreditare a facultăților de drept;

• Măsuri necesare pentru integrarea sustenabilă a programelor clinice juridice în curriculumul universitar.

Dna Angela CASIAN a menționat că Clinica Juridică de Consultanță în Afaceri ASEM se bucură de susținere din partea administrației instituției, care va oferi tot suportul necesar pentru integrarea programelor clinice juridice în curriculumul universitar.