La Centrul Francofon de Angajabilitate studenții ASEM și-au dat întâlnire cu reprezentanții companiei angajatoare Veo Worldwide Services

În data de 30 noiembrie 2023, Centrul Francofon de Angajabilitate (CEF) al ASEM a găzduit evenimentul în limba franceză „Rencontre avec les professionnels” – întâlnirea cu reprezentanții companiei angajatoare VEO Worldwide Services, filiala din Republica Moldova, Chișinău. La eveniment au participat studenți și profesori francofoni de la toate facultățile ASEM.

Dna Elina BENEA-POPUȘOI, responsabila Centrului CEF-ASEM, a prezentat publicului participant ambasadoarele companiei VEO: Nicoleta CAMERZAN și Doina BOLOCAN, ambele în funcția de Team Leader Reporting / manager control gestiune.

Participanții la eveniment au avut avantajul de a fi informați din prima sursă referitor la activitatea VEO, descoperind misiunea, viziunea și valorile pe care le promovează această prestigioasă companie. Dna Camerzan și dna Bolocan au făcut cunoștință cu studenții participanți, oferindu-le o prezentare detaliată a întreprinderii, inclusiv a Departamentului Control Gestiune, explicând rolul acestui departament în cadrul companiei VEO.

Agenda evenimentului a inclus și prezentarea cu titlul „Le savoir-faire et le savoir être du candidat”, evidențiind profilul candidatului ideal pentru ocuparea funcțiilor vacante în cadrul companiei VEO. Studenții au fost captivați de informațiile oferite și au avut oportunitatea de a înțelege mai clar competențele necesare pentru a corespunde cerințelor companiei VEO.

Este de menționat și faptul că VEO apreciază experiența candidaților, iar în acest context, reprezentantele companiei au arătat posibilitățile de a efectua stagii în cadrul întreprinderii, fiind discutate condițiile de participare și criteriile de eligibilitate.

La formare au asistat profesori francofoni ai Departamentului Limbi Moderne al ASEM: dna Djulieta RUSU, dr., conf. univ., și dna Maria MALEAVSCHI, lect. univ.

Evenimentul s-a dovedit a fi o experiență educativă și informativă valoroasă pentru toți cei prezenți, consolidând legăturile dintre mediul profesional și mediul academic al ASEM. CEF-ASEM continuă să promoveze astfel de întâlniri care facilitează interacțiunea studenților cu reprezentanții de marcă din diverse domenii ale mediului de afaceri.

Centrul Francofon de Angajabilitate al ASEM este un proiect comun al Agenției Universitare Francofone (AUF) cu ASEM, proiect major ce vizează să sporească angajabilitatea și antreprenoriatul studenților, beneficiind de suportul Biroului Național AUF-Moldova. Persoanele interesate sunt invitate să viziteze pagina facebook și grupul de facebook ale CEF-ASEM.