În data de 20 martie 2024, pentru studenții de la programul de studii „Tehnologia și managementul alimentației publice” (TMAP), la unitatea de curs „Tehnologia produselor de cofetărie/patiserie. Designul și estetica produselor de cofetărie” a fost organizat un Masterclass Macarons. Evenimentul a fost organizat de profesorii de la Departamentul Comerț, Turism și Alimentație Publică Olga TABUNȘCIC dr., conf. univ. și Ecaterina Gâncu, șef laborator Tehnologii culinare. Studenții au fost ghidați de Rebeca Bubulici PATRAȘCU, absolventa promoției programului de studii TMAP, anul 2020, care după studii s-a specializat în domeniul cofetăriei și cunoaște o multitudine de secrete privind combinarea ingredientelor, pentru a obține gusturi rafinate și inedite.
Astfel studenții au descoperit secretele pregătirii delicioaselor a prăjiturilor franceze pe bază de merenga din albuș de ou, zahăr pudră și făină de migdale cu diverse inserții: ganaș de ciocolată (albă și neagră)/ fructe/ nuci și au creat adevărate opere de artă culinară.