La ASEM a fost lansat GLIA Impact Hub – primul centru inovațional pentru susținerea femeilor antreprenoare

Un centru inovativ care va sprijini leadership-ul și antreprenoriatului feminin, GLIA Impact Hub, a fost inaugurat la 30 mai 2024 în prezența personalităților precum, Maia SANDU, Președinta Republicii Moldova, Kent D. LOGSDON, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Katarina FRIED, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova și Stella JEMNA, Reprezentantă de Țară Ukraine-Moldova American Entreprise Fund.

Rectorul ASEM, Alexandru STRATAN, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM, în cuvântul de salut a menționat că este foarte important că ASEM edifică o infrastructură dezvoltată pentru a face o corelare cât mai apropiată între mediul de afaceri și ceea ce instituția prestează ca servicii educaționale. „Circa 70 % din studenții ASEM sunt tinere și este îmbucurător faptul, că ele vor avea frumoasa ocazie, aici la ASEM, de a interacționa, a construi primele colaborări, accesa resurse, pentru a crește propriile afaceri. Spațiul GLIA Impact Hub va deveni un centru de excelență, suport și resurse pentru femeile și tinerele antreprenoare, care sunt la început de cale sau deja își implementează ideile de afaceri”, a declarat dl Alexandru STRATAN.

Maia SANDU, Președinta Republicii Moldova, prezenta la eveniment, cu entuziasm a spus că este bucuroasa să revină de unde a pornit mulți ani în urmă la drum și de unde vor porni în viitor multe fete tinere antreprenoare. Dna Maia SANDU a menționat: „Creșterea comunităților de femei antreprenoare, constituie o necesitate fundamentală pentru a asigura o creștere economică, menită să asigure Republicii Moldova un viitor prosper în Uniunea Europeană”.

Scopul creării Hub-ului este de a oferi un mediu de susținere și colaborare pentru femeile antreprenoare care, astfel, vor putea să își dezvolte și să își extindă afacerile. Oferind resurse, mentorat și oportunități de colaborare, GLIA își propune să stimuleze creșterea startup-urilor și să promoveze o cultură a inovației, împuternicind femeile să-și realizeze aspirațiile antreprenoriale.

Centrul este creat sub egida Guvernului Republicii Moldova, cu sprijin strategic din partea USAID, Suedia și Marea Britanie. Este gestionat de Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) și ASEM.