Ambasadorul Republicii Azerbaijan în vizită la ASEM

Un nou oaspete de rang înat, Excelența Sa, Gudsi Osmanov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaijan în Republica Moldova s-a aflat astăzi, 26.07.2022 într-o vizită la Academia de Studii Economice din Moldova.

La întâlnirea dintre Rectorul ASEM, Alexandru Stratan, dr.hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM și Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Azerbaijan s-a discutat despre viitoarele colaborări şi consolidarea relaţiilor bilaterale, dezvoltarea proiectelor pentru studenți, relevând interesul și disponibilitatea de a identifica mijloace de cooperare și de a promova reforme de cercetare-dezvoltare în sistemul educațional.

Doamnul Rector Alexandru Stratan, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM a salutat inițiativa Ambasadei Republicii Azerbaijan în Republica Moldova de a vizita Academia de Studii Economice din Moldova şi a menționat despre importanța formulării unor direcții comune de colaborare în viitorul apropiat, relatând despre planurile de dezvoltare ale ASEM şi intențiile de sporire a vizibilității instituției la nivel național şi internațional.

Excelența Sa, Domnul Ambasador al Republicii Azerbaijan în Republica Moldova și-a expus disponibilitatea de a veni cu suport în atingerea obiectivelor instituției, precum și a realiza o serie de activități comune cu caracter educațional și științific.

La eveniment au mai fost prezenți: Prim-secretarul Ambasadei Republicii Azerbaijan în Republica Moldova, Ilgar Faradjov, Asistenta Ambasadorului – Nigar Mamedova şi Prorectorul pentru Relații Internaționale și Proiecte, dr., conf univ, Olesea Sîrbu.