ASEM a găzduit evenimentul național: Internet Measurement Day

La data de 20 noiembrie 2023 în Academia de Studii Economice a Moldovei a avut loc evenimentul Internet Measurement Day. Este al treilea eveniment la nivel național, cu prezența experților internaționali organizat de către Asociația „Comunitatea Internet” în parteneriat cu incubatorul IT4BA al ASEM.

The Internet Measurement Day (IMD) include o serie de evenimente organizate de RIPE NCC și ICANN, care promovează instrumente de măsurare ale Internetului în comunitățile locale din regiunea de servicii RIPE NCC.

RIPE NCC este unul dintre cele cinci registre regionale de internet (RIR) responsabile pentru distribuirea resurselor de internet, precum și pentru înregistrarea și coordonarea aferentă a activităților, care vizează sprijinul global de funcționare a Internetului.

La eveniment au participat mai mult de 70 persoane. Participarea la eveniment a fost gratuită și deschisă tuturor, subliniind importanța accesului liber la educație și inovare.

Internet Measurement Day a oferit studenților de la facultatea TISE o oportunitate unică de învățare, networking și schimb de idei inovatoare între profesioniștii din domeniu.