ASEM decernată cu Diplomă de Onoare la Festivalul „Duminica Mare”

De Duminica Mare, un grup de studenţi de la Academia de Studii Economice din Moldova (Grosu Maria Magdalena, Parfenteva Liuba , Pşeneac Nicolae de la specialitatea «Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice”, grupa TAP 211 şi elevi de la Colegiul Naţional de Comerţ (Chilian Tatiana, Cristina Mațenco, Borș Lidia, Cartoflea Roman, Zgurean Cristina, Sibov Michelandgelo), ghidaţi de profesoarele Olga Tabunşcic şi Coralia Babcenco au participat la Festivalul Turistic al Tradiţiilor Rurale „DUMINICA MARE”, ediţia a X-a, care se organizează în s. Domulgeni, raionul Floreşti.

Tinerii au fost implicaţi în mai multe activităţi, precum pregătirea celor mai semnificative dulciuri tradiţionale care se pregătesc în diferite regiuni ale ţării noastre (prăjiţei, băieţei cu dulceaţă, piersici ca la Edineţ, Căpşuni cu nucă, Zărzărele, Alivancă dulce, Babă neagră, cornuleţe ş.a) şi organizarea unei mese tematice specifice sărbătorii Duminica Mare. De asemenea, au mai fost implicaţi în întâlnirea oaspeţilor, au vizitat atracţii turistice din sat, au făcut cunoştinţă cu tradiţiile gastronomice locale, cu portul popular.

Evenimentul a fost posibil datorită colaborării fructuoase a departamentului „Comerţ, Turism şi Alimentaţie Publică” cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, în persoana Dnei Lazăr Svetlana.

Scopul evenimentului a fost de a educa la viitorii specialişti din domeniul ospitalităţii dragostea de tradiţiile şi obiceiurile neamului nostru, de a demonstra că fiecare element al gastronomiei moldoveneşti reprezintă o moştenire a poporului nostru care trebuie transmisă din generaţie în generaţie, iar un mare aport în cultura gastronomică moldovenească a fost adus şi de marile sărbători religioase.

Pentru participarea activă în organizarea Festivalului „Duminica Mare”, la categoria „Promovarea ofertelor turistice din mediul rural”, Academia de Studii Economice din Moldova a fost decernată cu DIPLOMĂ DE ONOARE de către Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, iar toţi participanţii din echipa ASEM, pentru implicarea activă au fost premiaţi cu Diplome.