ASEM la EUROINVENT 2023, Iași, România

Academia de Studii Economice din Moldova a participat cu succes în cadrul competiției EUROINVENT (EUROINVENT – European Exhibition of Creativity and Innovation), cel mai mare eveniment european dedicat inovației, care a avut loc între 11 și 13 mai 2023, la Iași, România.

Competiția a reunit peste 500 de invenții din peste 30 de țări, oferind o platformă internațională de excepție pentru inovație și creativitate. Marcând un debut impresionant pe scena internațională, ASEM a prezentat trei proiecte inovative la acest prestigios eveniment. Toate cele trei proiecte fac parte din Programul de Stat și au fost onorate cu medalii – una de argint și două de bronz. Mai mult, unul dintre proiecte a obținut distincția supremă, „Excellence and Innovation AWARD”, un premiu care confirmă angajamentul și succesul ASEM în promovarea excelenței și inovației.

Participarea ASEM la EUROINVENT 2023 a fost primul pas pe scena internațională a expozițiilor de inovații și creativitate, demonstrând nu doar calitatea, ci și impactul cercetării și inovației noastre în domeniul socio-economic.

Aceste realizări la EUROINVENT 2023 sunt o dovadă a angajamentului continuu al ASEM de a promova excelența, inovarea, cercetarea de vârf, de a contribui la dezvoltarea economiei bazate pe cunoaștere în Republica Moldova și de a pregăti studenții noștri pentru a face față provocărilor secolului 21.

Felicităm cu căldură colegii noștri pentru aceste realizări excepționale și le mulțumim pentru că ne-au reprezentat cu mândrie și profesionalism în acest context internațional prestigios. Pentru mai multe informații despre participarea ASEM la EUROINVENT 2023 sau pentru detalii despre proiectele premiate, vă rugăm să consultați pagina https://ase.md/proiecte-in-derulare/.

ASEM este cea mai importantă instituție de învățământ superior economic din Republica Moldova și un centru de excelență în cercetarea economică, inter-, trans- și multidisciplinară. Cu o comunitate vibrantă de studenți și profesori, ASEM se dedică pregătirii viitoarelor generații de lideri în economie și afaceri și stimulării inovației și cercetării de vârf.