ASEM – Prima Universitate din Moldova prezentă în cadrul Conferinței Internaționale „Decision Economics”

În data de 13-15 iulie 2022, în regiunea L’Aquila din Italia, s-a desfășurat Conferința Internațională „Decision Economics”, cunoscută pe arena științifică internațională prin acronimul DECON.

Inițiativa științifică DECON fondată în anul 2015, găzduiește anual oameni de știință recunoscuți la nivel internațional, reprezentând o comunitate de cercetare care încurajează și prioritizează colaborări interdisciplinare în crearea sinergică de noi cunoștințe și potențial de cercetare.

În acest an evenimentul științific a fost organizat în cadrul Universității din L’Aquila avându-i în calitate de gazdă pe Profesorii Tania Di Masco și Pierpaolo Vittorini. Conferința din acest an a găzduit concomitent un consorțiu vast de evenimente științifice, precum: PAAMS, mis4tel, DCAI, ISAml, BLOKCHAIN, PACBB.

ASEM este Prima Universitate din Republica Moldova prezentă în cadrul acestei Conferințe de talie Internațională.

Cadrul didactic ASEM, Lica Erhan, dr., conf. univ., s-a regăsit printre membrii Comitetului Științific al Conferinței și a avut onoarea de a prezenta în cadrul Conferinței Științifice comunicarea ,,A brief analysis of some socio-economic indicators and their relations with the innovation process in SMEs” reușind să își împărtășească viziunile cu o comunitate academică vibrantă. Publicația științifică la tema comunicării a fost realizată în co-autori cu Profesorii Juan Manuel Corchado și Javier Parra Dominguez din cadrul Universității Salamanca din Spania.

În decursul celor trei zile ale Conferinței DECON sesiunile plenare au fost deschise de către nume consacrate în domeniul economic precum: Juan Manuel Corchado din cadrul Universității din Salamanca, Tiziana Catarci din cadrul Universității din Roma și Hugues Bersini din cadrul Universității Libre din Bruxelles. Totodată, Conferința desfășurată într-un format hibrid a adunat în acest an un număr de peste 300 de participanți, dintre care 160 de persoane au participat fizic la evenimentul științific.

Rezultatele și publicațiile Conferinței DECON vor contribui și mai mult la fortificarea potențialului științific ASEM și poziționarea pe arena științifică internațională.