Condiții mai bune de trai pentru refugiații din centrele de plasament temporar ale ASEM, grație unui parteneriat dintre ASEM, Asociația Economiștilor din Moldova și MAD-Aid

Cei peste 80 de refugiați din Ucraina, cazați în centrele de plasament temporar deschise în spațiile Academiei de Studii Economice din Moldova, beneficiază de condiții mai bune de trai, grație unui acord de parteneriat trilateral dintre ASEM – AO Asociația Economiștilor din Moldova și MAD-Aid condusă de Comisia de Caritate din Marea Britanie, cei din urmă contribuind cu o donație de 9990.04 lire sterline, echivalentul a 234 231 lei moldovenești.

Datorită acestei colaborări, încăperile au fost dotate cu tehnică de bucătărie (frigidere, aragazuri, mașini de spălat și uscat rufe etc.) și mobilier (dulapuri, mese pentru studii, mobilă de bucătărie ș.a.), acțiunea de susținere și ajutorare a refugiaților din Ucraina contribuind la creșterea confortului și asigurarea condițiilor decente de viață a refugiaților.

De asemenea, adresăm mulțumiri AO CICD PHOENIX pentru donația de 15 laptopuri, datorită căreia, copii refugiați au posibilitatea să desfășoare lecții online și să-și fortifice și dezvolte abilitățile, diversificând spectrul activităților educaționale în care sunt antrenați.

Într-o vizită la centrele pentru refugiați – Complexul Sportiv și căminul nr. 6 a ASEM s-au aflat Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Marko ȘEVCHENKO; Rectorul ASEM, Alexandru STRATAN, dr. hab., prof. univ., membru corespondent al AȘM; Prorectorul ASEM pentru Activitate Economică și Socială, Igor MELNIC, dr. conf. univ., Marian STAN, Responsabil pentru centrele de plasament, unde au discutat cu cetățenii ucraineni despre posibilități de a le face durerea mai mică, despre necesitățele pe care le au și și-au exprimat solidaritatea și sprijinul total față de familiile îndurerate afectate de războiul nemilos.

Sprijinul oferit în această perioadă este esențial  și considerăm că este de datoria noastră să ne implicăm în aceste momente dificile. Încă de la începutul crizei umanitare, ASEM a depus toate eforturile pentru a oferi suport vecinilor noștri aflați în dificultate.