Curs avansat de limbă franceză pentru profesorii ASEM

În perioada 8 februarie – 15 mai 2024, un grup de profesori de la Academia de Studii Economice din Moldova au urmat un curs de limbă franceză (nivel B1 CECRL), proiect susținut de Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei în Republica Moldova. Formatorul Justin DATCU, lector de limbă franceză ca limbă străină (FLE), a asigurat la un nivel înalt desfășurarea cursurilor, utilizând diverse metode unice de predare-învățare, tehnici de comunicare, evaluare și resurse de ultimă oră.

La 6 iunie 2024, într-un cadru festiv, a avut loc înmânarea certificatelor de absolvire a cursului profesorilor care au îndeplinit întreg programul propus de formator, în rezultatul obținerii unui calificativ înalt la proba de evaluare finală.

Menționăm că Justin DATCU, originar din Franța, specializat în relațiile dintre Uniunea Europeană și țările vecine (Parteneriatul Estic), a contribuit, pe parcursul aflării lui în Republica Moldova, la îmbunătățirea competențelor tinerilor din domeniile FLE și FOS, în domeniul diplomației și al relațiilor economice internaționale, prin diverse activități și acțiuni comune.