Experiența ERASMUS+ pe timp de pandemie

Daniela Gaină este studentă în anul III, programul de studii „Business și administrare”, „Facultatea Business si Administrarea Afacerilor”. Daniela a aplicat la programul de burse ERASMUS+ și împreună cu colega de grupă – Svetlana Orehova studiază un semestru la Universitatea din Montpellier, Franța.
„Să aplic pentru mobilitate academică pe timp de pandemie a fost o alegere curajoasa, dar să fiu acceptată și să hotărăsc să plec în țara cu cele mai multe teste pozitive de Covid a fost și mai îndrăzneață.
Cu toate acestea, ajungând în orășelul-mi predestinat pentru următoarele 5 luni, l-am îndrăgit din prima. Copacii tropicali, arhitectura și marea la câțiva km distanță, mi-au schimbat atitudinea imediat ce am sosit.”
Daniela a îmbinat utilul cu plăcutul, călătorind în numeroase orășele cunoscute din sudul Franței, dar și practicând hiking prin munții din apropiere.
„Am reușit să cunosc mulți oameni din diverse puncte ale globului pământesc, iar în puținele dăți când am ajuns pe la universitate, am comunicat și cu francezii. Universitatea a fost diferită de ceea ce vedem în Moldova, de la sălile de clasa până la sunetul de la claviatură în timpul orelor, pentru că studenții de aici au uitat demult ce înseamnă a scrie conspectele în caiete.”
Viitoriilor beneficiari ai proiectului ERASMUS+, Daniela le recomandă să caute grupuri destinate studenților ERASMUS, pentru a se bucura de excursii și a putea face cunoștința cu alți studenți.